V. Passzív kimozgatás

 

A passzív kimozgatás – páros jóga terápia masszázs elméleti alapjait a testet behálózó energia vonalak – sroták vagy nadik rendszerének ismerete határozza meg.  A kezelések során e rendszer 10+ 2 fő energiavonalának és az azokon található marmapresszúrás pontok kezelése történik. Célja az energiaáramlás zavarai következtében kialakult fájdalmak, feszültségek, esetleg betegségek kezelése. Az energia vonalak átdolgozása fel tudja oldani ezeket a blokkokat, elakadásokat, visszaállítva az életenergia szabad áramlását, és ezen a szervezet egyensúlyát. Az energiablokkok felszabadítása által helyreáll a test harmóniája, aktivizálódik öngyógyító ereje, erősödik ez által az immunrendszer, megszabadít a feszültségtől, könnyűnek, felszabadultnak érezzük magunkat

Szemben a nyugati masszázs technikákkal a passzív kimozgatás nem elsősorban a fizikai testet kezeli, hanem sokkal inkább az energiatestet. Az izmok közvetlen megdolgozása mellett az energiapontok nyomását – presszúráját is alkalmazza. A masszázs során végzett nyújtó gyakorlatok megfelelnek a jóga által alkalmazott ászánáknak, ezért sok helyen jóga masszázsnak is nevezik.

A cél a kimozgatás, a nyújtás, a fájdalom mentesítés a blokkok feloldása. Mindezen műveleteket a földön végezzük. Épp úgy, ahogyan a jóga gyakorlatokat. A kezelés sorozat minimum 6-10 kezelésből áll, probléma esetén. Prevencióban, akár egy kezelés is teljes ellazulást hozhat. A kliens képessé válik az önálló jóga ászanák elvégzésére, mely a továbbiakban egészségmegőrző lehet!

A masszázskezelések minden esetben személyre szabottak, a vendég egészségi állapota, rugalmassága és testméretei alapján, akár terápiás célból, akár általános közérzet javítás céljából végzik. A kezelések során mindig teljes testmasszázs történik, annak érdekében, hogy az energiaáramlás az egész testen kiegyensúlyozható legyen. Amennyiben speciális terápiás céllal történik a masszázs (pl. fejfájás, derékfájás, stb.) úgy a teljes test masszázst követően sor kerülhet csak egyes testrészeket, energiavonalakat érintő további rövid kezelésekre is.

(érdekesség: e terápia szolgált alapjául a Tradicionális Thai masszázsnak)

Hatásai:

 • relaxáló,
 • nyugtató,
 • pihentető,
 • lazító,
 • feszültség- és fájdalomcsökkentő,
 • kimozgató
 • egészségmegőrző,
 • fokozza a szervezet öngyógyító mechanizmusait
 • segít a test lelki egyensúly kialakításában

Képzésre jelentkezés módjai:

Telefonon: +36303832023

E-mailben: info@aryan.hu

A képzést a megvásárolom a webshopban:

 

Passzív kimozgatás képzés időpontjait megtalálod a képzési naptárunkban:

0
  0
  Kosarad tartalma
  Üres a kosaradVissza a képzésekhez