I. Abhyanga

 

Az Ayurvéda egy átfogó szellemi-lelki és a mindennapi élet egészségmegőrzésének tudása. A masszázs egy része ugyan,de általa közelebb kerülhettek az ayurvéda egész rendszeréhez! Az oktatás során kitérünk a betegségek lelki okaira, felismerésére.az alkat szerinti tipizálásra (vata-pita-kapha alkat meghatározásra ) A testet felszabadító tisztításokra (pancha karma kezelésekre) A felépítő terápiák lehetőségeire, mint meditáció, jóga, mantrák, imák, fohászok, táplálkozás.

Röviden egy kis ismertető a masszázsról:

Az egész testet érintő gyógytevékenység. A masszőr olajjal, illetve krémmel bekent testfelületen a kéz különböző részeivel dolgozik. Elméleti alapját a testet behálózó láthatatlan energiavonalak (sroták) fogalma képezi. Az indiai filozófiatörténet bizonyítja eredetét. Az energiavonalakon elhelyezkedő marma pontok szervekkel tartanak kapcsolatot,hasonlóan,mint a kínai akupresszúra pontok. Masszázs alkalmával áttörhetők a pontokban keletkezett gátak, mellyel segíthető az energia újbóli áramlása, az egészségi állapot helyreállítása. Speciális indiai zenére a páciens a terápia során mindvégig meditatív állapotban van. Ebben a zónában a belső fiziológiai folyamatok kiválóan harmonizálódnak.

Kiválóan alkalmas:

 • lelki blokkok felismerésére-oldására
 • stressz okozta feszültség oldására, testi-lelki harmonizálásra,
 • mozgásszervi bántalmak fájdalommentes kezelésére,
 • ízületi és gerincbántalmak gyógyítására,
 • reumatikus panaszok enyhítésére,
 • élénkíti a vér- és nyirokkeringést,
 • a test méregtelenítésére,
 • az öngyógyító folyamatok aktivizálására.

Tananyag csomagunk elméleti blokkjaiban megtanuljuk a speciális alkatok meghatározását, így mind a masszázs,mind az étrend, egyedivé válik, valamint a tisztító eljárásokat alkatok,és betegségek szerint. Így a masszázsterápiás eljárások hatékonysága nagymértékben fokozható.

Képzésre jelentkezés módjai:

Telefonon: +36303832023

E-mailben: info@aryan.hu

A képzést a megvásárolom a webshopban:

 

Abhyanga képzés időpontjait megtalálod a képzési naptárunkban:

Abhyanga videók: 

0
  0
  Kosarad tartalma
  Üres a kosaradVissza a képzésekhez